29 augusti

Tiden går och jag har inte hunnit skriva så mycket här. Den 25 augusti hade jag 40-årsfest. Tack alla som kom och tack för alla fina presenter. Det kanske blir någon bild här från festen.

Idag har jag anmält intresse att bli nattvandrare i Tyresö. Se
http://www.nattvandrarnaityreso.com/ för mer information. Det har jag tänkt göra i flera år, och nu har jag gjort det.

Idag, eller senast i morgon, ska klubbens hemsida, http://www.sldk.org, och vår tävling Sörmland Ultra Marathon uppdateras.

I morgon eftermiddag bär det av till fjällen. Vi är 6 st från klubben som i 3 dagar ska vandra vid Helagsområdet. Så här är vädret där.

20 augusti

Jag är arbetslös...i alla fall i 2 veckor. Fast jag ser det som semester, eftersom jag bara var ledig 2 veckor i juli. Det är nu man ska ladda batterierna innan man börjar på nya jobbet på Ångpanneföreningen.

I lördags var jag och Johan med i Motståndskraft igen. Den som håller i det hela är
Jonas Paulman, Motståndkrafts hemsida kan rekommenderas att läsa.

Årets bravad var Riddarfjärdssimningen, följt av 4 h spinning och avslutningsvis Midnattsloppet.

Så här gick det:

Klockan 09.30 skulle jag träffa Jonas vid Stadshusparken. Väl på plats, och när jag hämtade ut våra chip och simhuvor så fick jag reda på att simdistansen var avkortad till 1600 m, istället för 3200 m. Detta pga blåsten och vågorna. Det gjorde inte så mycket, eftersom simning inte är favoritsporten.

Jonas var lite sen, men vi hann ändå ta det lugnt och snacka lite innan starten. Starten gick förhållandevis bra, men efter ett par hundra meter fick jag ett par ordentliga kallsupar och hade fullt upp med att hålla mig flytande. Inte speciellt kul. Jag tänkte för ett kort ögonblick att det var sista gången som jag kör Riddarfjärdssimningen, om det ska vara sådana här förhållanden. Sedan blev det lite lugnare vatten, men fortfarande motvid och otrevliga vågor.

Efter 800 m så kom jag äntligen fram till bojen som skulle runda. Tack och lov för det...nu var det medvind och vågorna var mycket trevligare. Jag kom i mål efter exakt 1 tmme, inte speciellt trött eller frusen. Jonas körde på 47 minuter om jag minns rätt.

Jag gick iväg till Sjömanshotellet för att hämta sponsormaten. Därefter gick jag till Mariatorget där jag träffade Jonas och en annan person. Han hade gjort iordning spinningcyklarna utanför Saga Motion, Vi käkade medans vi väntade på Johan, som tyvärr inte var med på simningen. Han dök upp innan kl. 15 och hann slänga i sig maten också. Ytterligare en person dök också upp som skulle köra med oss. Lunchen var f.ö. lax, potatis, sallad och bröd. Det satt ganska bra.

Nu var tanken att vi skulle spinna från kl. 15 till kl. 19. Kl. 15.15, 16.15, 17.15 och 18.15 så var det 30 minuters spinningpass med instruktörer. Tanken var att köra passen och få folk att ställa upp: Kostnad 2 kr/minut. Tyvärr så var det inte så många som hoppade på cyklarna, men bättre går det nog nästa år. Hur som helst så var det 4 st. tjejer som ledde passen och om man hade för avsikt att ta det lugnt på dessa ganska tuffa pass så var man helt ute och cyklade!

Sätter man sig på en spinningcykel med amtition att ta det lugnt, så blev man ganska snabbt övertygad om att det var omöjligt. Hornen växte i pannan och tjejerna var riktigt duktiga som intruktörer. Det gick inte att ta det lugnt. Man körde på tills mjölksyran sprutade ur öronen. 4 st sådana stenhårda pass med olika instruktörer. Att man kunde vila ögonen på dem också gjorde inte så mycket heller.

Mellan passen så åt jag banan och drack en hel del vatten. Självklart gick det åt vatten under passen också. Strax inna kl. 19 var vi klara och tjejerna tyckte att vi såg oberörda ut. Visst kändes det i benen, och visst hade man tagit i, men helt slut var man naturligtvis inte Det var ju bara 2 h stenhård cykling totalt, de andra 2 timmarna hade jag tagit det lugnt, för det mesta.

Eftersom jag hade hämtat luchen så fick jag hämta middagen. Jag lyckades fixa en termos kaffe också. Middagen var spagetti med köttförssås. Det var smarrigt med varm mat. Vi hann precis äta klart innan det var dags för tillkännagivande av vem som för priset för årets Motståndskraft. Johan och jag var uppe på scenen tillsammans med Jonas. Jonas signerade checken på 15000 kr, och pristagaren finns på hemsidan.

Nu var det lugnt för oss enda tills kl 22.05, och starten för Midnattsloppet. Vi gick ned till Zinkendamms IP. Där kollade vi lite på allt omkring och lämnade in ryggsäckar och kläder vid HSBs tält. Johanna anslöt till oss precis innan starten.

Starten gick bra ocj jag höll ett jämt tempo. Det kändes lite i knäna efter den hårda cyklingen. Skulle man ha tränat cykling? Eller var det simningen som ställde till det? Jag hade kört bröstsim och vet att 3200 m bröstsim tar hårt på knäna. Hur som helst så gick löpningen bra. Jag är nöjd med tiden, strax under 1 timme.

Vi träffades vid tältet igen och jag promenerade till Skanstull för vidare för hemåt. Söndagen var lugn och stillsam. Jag kände mig lite trött i kroppen och tog det lugnt hela dagen.

Årets Motståndskraft var avslutad. Jag är troligen med igen nästa år. Jag hoppas att fler är med för den goda gärningens skull. Det är kul!

10 augusti

Idag blir det ingen träning. I morgon däremot blir det 2 varv på 15-kmspåret i Ursvik. Fast det beror på om jag orkar följa med i Franklins tempo. Vi får se.

I kväll är det kräftdags. Det blir mums. På tal om kräftor så har jag sett att det varit ett par farbröder nere vid Albybadet och med anledning av att det är kräfttider så gick jag och pratade med dem. De är med i Tyresö Fiskevårdsförening och har hand om utlåning av fiskeredskap, i det här fallet kräftutrustning med båt, bete och allt.

150 kr/år kostar det att vara med. Då får man fiska i ett par olika sjöar också, samt lägga 2 nät i havet. För att få fiska efter kräftor så måste man vara medlem. Sedan får man fiska året därpå. 250 kr kostar det. 2 kg, ca 40 st kräftor får man ta upp.

Om man bortser från 150 kr/år så är 250 kr för 2 kg färska och levande kräftor inte så dyrt. Sedan kan man koka dem själv efter sitt eget recept, om man har något.

Jag har hört att mördarsniglar är bra bete, men jag ville glömde bort att fråga om det stämde.

9 augusti

Det var varmt idag, 29 grader på kontoret. Ska byta jobb också. Börjar på ÅF i september.

Efter middagen sprang jag ned till Alby tänkte simma lite. Jag pratade med Tyresö Fiskevårdsförening och frågade om kräftfiske. Kanske man ska bli medlem och fiska nästa år. Det är prisvärt i alla fall.

Jag simmade en stund och sprang hem igen. Skönt att det blir lite simträning i alla fall innan Riddarfjärdssimningen.

8 augusti

Efter Hemavan så har det blivit en hel del vila. Jag tror inte att man tappar så mycket på att vila ett par dagar extra. Hur som helst så hade jag ändå tänkt att ta det lugnt i en vecka.

Det blev lite simning i måndags och även igår, tisdag. Projekt Motståndskraft är om knappt 2 veckor, den 18 augusti. Mer infom om Motståndskraft finns här, http://www.motsandskraft.com.

Vi ska bl.a. simma Riddarfjärdssimningen och det är därför som jag tränar frisim. Jag tycker att jag stressar med andningen och hoppas att det löser sig under de närmaste dagarna. Det kändes bättre igår när jag koncentrerade mig på att andas rätt. De tidigare gångerna som jag har varit med i Riddarfjärdssimningen så har jag fått ont i knäna då jag enbart simmat bröstsim. Därför laddar jag för mer frisim nu.

Icebug24, del 3

Det gick framåt hela tiden, eller snarare nedåt. Vi gick i princip rakt norrut. Till slut kom vi fram till ett stup. Vi var för långt österut, så det var bara att ta sig västerut för att försöka hitta en väg ner. Brant som attan var det. Till slut kom vi ner och tog oss över en bäck som hade ett tjockt snötäcke på sig. Kontroll nr 52 hittade vi ganska enkelt. Bara att traska över våtmarken. Jag funderade flera gånger på risken att trampa ur skon i myren. Strax innan kl. 23 fortsatte vi mot 33:an. Planen var att gå till stigen som gick söder om Östra Syterbäcken till bron vid renvaktarstugan och därefter följa stigen till bro F över Tärnaån. Nu började bekymren.

  Hemavan

Bilden visar hur det kan se ut. Bilden lånad av Team Starcus.

Det var sumpigt och blött hela tiden, och eftersom det gick utför så var det lätt att gå. Det var långt som vi skulle gå för att komma till 33:an. Drygt en mil. Jag kände att magen gjorde sig påmind så det blev att snabbt toabesök, eller i alla fall buskbesök. När vi fortsatte så kändes det mycket bättre i magen. Efter en kvart eller något liknande så kom jag på att kompassen saknades. Inte tänkte jag gå tillbaka efter den. Vi körde på Johans.

 

Efter mycket spanande efter både bro och renvaktarstuga så kom vi fram till att vi inte skulle hitta bron om vi gick så långt från Östra Syterbäcken som vi gjorde. Vi var tvungna att vara närmare vattendraget. Därför lämnade vi den s.k. stigen och började gå längre ned i branten. Mycket buskar och björkar. Inte kul att ta sig fram, och till slut kom vi fram till Tärnaån. Vi hade missat bron.

 

Nu var goda råd dyra. Klockan var ca 00:30. Medans Johan kollade på kartan så försökte jag hitta ett ställe att vada över. Precis där Östra Syterbäcken ansluter till Tärnaån kunde man komma över. Med varsin stödpinne kom vi över utan några större problem. Det vi skulle göra nu var inte kul. Björkar, buskar och annat som var i vägen var vi tvungna att forcera för att ta oss norrut i drygt en kilometer till bro F. Som tur var så var det lättare att gå en bit upp från Tärnaån. Efter ett antal andra vad så kom vi fram till bron. Humöret steg när vi såg bron. Äntligen någonting positivt. Det hade varit tungt de sista timmarna och Johan gick lite långsammare i backarna nu. Vi gick över bron.

 

Det var fortvarande mörkt, men inte så mörkt att man behövde pannlampa annat än för att läsa kartan. Stigmarkeringar syntes väl och vi hade bestämt oss för att ta sommarleden från bron till bäck Vajjajukka, och därefter följa bäcken till kontroll 33. Nu var det så att vi inte hittade sommarleden direkt, utan fick leta lite. Tiden gick, och vi blev lite förbaskade på att lederna var så dåligt markerade. Vi hittade den till slut och följde den åt sydost, mot 33:an.

 

Det var inte så långt att gå och vi hade uppskattat sträckan till drygt 2 kilometer innan bäcken skulle dyka upp. Vid bäcken skulle det finnas en bro också. Vi skulle inte över bron, utan ta vänster och följa bäcken till kontrollen. Enkelt. Vi kom fram till ett vattendrag som jag tyckte var bäcken. Det tyckte inte Johan, så vi fortsatte. Leden anslöt till vinterleden, vilket den skulle göra enligt kartan. Vi travade på och letade efter bron och vattendraget. Det gick uppåt hela tiden, och till slut, efter att vi gått för långt så konstaterade vi att vattendraget och bron inte skulle dyka upp. Jag trodde att det första vattendraget som vi kom till var det rätta. Jag var helt övertygad om det. Johan tyckte att det var ett för litet vattendrag. Dessutom hade han spanat efter en bro, som vi inte skulle gå över.

 

Klockan var ca.02:15 när vi vände och gick tillbaka. Hade vi haft hjärnan med oss så hade vi tagit vänster där sommarleden anslöt till vinterleden. Vi tog höger istället och tappade tid och tog onödigt många höjdmeter. Nu var vi bara tvungna att få någonting i magen. Vi var slitna båda två och Johan verkade helt mosig. Den senaste timmen hade han inte något speciellt högt tempo. Vid vattendraget så brassade vi mat igen. Vi åt Nasi Goreng och godare mat har man ju ätit, men det var bra med något varmt i magen. Strax innan kl. 03:00 så var vi på väg mot kontroll 34. Vi hade under måltiden bestämt oss för att strunta i 33:an. Den täta vegetationen från vattendraget upp till kontrollen kändes övermäktig för oss just då.

 

Kontroll nr 34 var vid någonting som hette Kungens hus. Vi höll lite bättre fart ditåt och till slut kom vi fram till husen. Frågan var vid vilket av husen kontrollen var. Självklart det som låg längst bort. Klockan var ca 03:45 när vi lämnade husen. Skulle vi ta samma väg tillbaka så skulle vi gå onödigt långt för att komma tillbaka till bro F. Vi bestämde oss för att följa Tärnaån får att komma snabbare till bron. Det gick ganska bra att följa de stigar som fanns. Vid ett tillfälle skulle vi hoppa över ett dike och det var bara ren tur att Johan inte rasade i på rygg. Det hade varit muntert.

 

Vi var tillbaka vid bron kl. 04:40 och gick över. Nu skulle vi till 35:an. Myggorna hade blivit riktigt besvärliga nu. Regnjackans huva fick vi användning för. Jag anpassade farten efter Johan och vi gick återigen över område som var sumpigt. Det var bitvis tungt att gå, men så länge vi gick så kom vi framåt. Jag hade uppskattat hur lång tid vi hade på oss att ta oss tillbaka. Kontroll 36, 83, 81 skulle vi strunta i. Det var vi överens om redan vid Kungens hus, 34:an. Nu gällde det att plocka 35,57, 65 och 100.

 

När vi kommit över myren och fortsatte uppåt mot 35:an så kroknade Johan helt. Det gick riktigt långsamt. Efter ett tag kom jag på att jag kunde ta en del av hans utrustning. Jag tog ca 1 kg och han tömde även en flaska på vatten för att ryggsäcken skulle bli lättare. Ett par gel drog han i sig också. Vi käkade också en mix av nötter och russin. Jag kände mig hela tiden stark och gick före. Jag fick vänta på Johan varje gång som jag stannade. Eftersom jag gick före utan kompass så drog jag mig oavsiktligt för långt åt höger. Det gjorde att vi var på väg runt Voukkenase, nr 35. Det kändes inte kul att behöva gå snett tillbaka för att komma rätt igen. Nu gjorde det inte så mycket, men jag ville inte att Johan skulle slita mer än nödvändigt. Lite dåligt samvete hade jag för att jag bara traskat på. Där tappade vi också minst en kvart, kanske en halvtimme.

 

Vi var för övrigt hela tiden överens om vilken väg vi skulle gå. Det var bara nu som det blev lite tokigt. Det hade vi inte råd med. Vi var inte helt säkra på att vi skulle hinna tillbaka i tid. Jag var nästan helt övertygad om att vi skulle komma för sent.

 

Vi gick nedåt och kom till Kungsleden som vi följde en bit. Nu tog vi kompasskurs mot renvaktarstugan som låg vid nödtelefon B, vid stugan. Det var mulet och blåste en del. Myggorna hade försvunnit i alla fall. Då det gick utför var det lätt att gå. Vi gjorde en del stopp och det var skönt att stanna upp och vila. Johan var fortvarande trött. Tempot kunde inte bli speciellt högt, så nu var det viktigt att stoppen blev så få och korta som möjligt. Frukostgröten fick vi strunta i, likaså lunchen. Nu var det bråttom.

 

Vi höll kursen mot renvaktarstugan, men blev osäkra på var vi var. Vi stannade flera gånger, och jag tog på mig en underställströja under t-shirten för att få lite mer på mig. Understället var fuktigt och det dröjde länge innan jag var varm igen. Vi grubblade länge medans vi gick och eftersom man inte såg topparna så kändes det väldigt osäkert. Det enda som var säkert var att vi hade följt kompassen. Därför fortsatte vi. Till slut, efter någon timme kändes det som, såg vi stugan. Äntligen. Vi var på rätt väg. Vid stugan tog vi en kort paus. Skönt att ta av sig ryggsäcken. Min vänstra skuldra hade klagat länge nu. Det var länge sedan som jag tränade med ryggsäck och kanske hade jag mer vikt på vänster skuldra. Svullet var det i alla fall.

 

Johan hade beräknat att vi skulle hinna tillbaka i tid.  Det var bara att traska vidare. När vi gått en stund undrade han när vi skulle komma till passet. Han hade talat om passet redan tidigare. När jag sade att vi var i passet så klarnade det. Det är så lätt att tänka lite fel när man är trött. Vi fortsatte på sommarleden, på södra sidan om Västra Syterbäcken. Nu skulle vi till 57:an.

 

Vid vadstället strax innan nödtelefon A så vadade vi. Det var kallt i vattnet och vadet var lite längre. Tyvärr så var det ett onödigt vad eftersom vi upptäckte att nästa vad skulle vara knepigare och kanske farligt. Alltså gick vi tillbaka och vadade åter igen över Västra Syterbäcken. Där tappade vi också för många minuter. Vi struntade i 57:an.

 

Vi struntade även i 69:an. Vi skulle inte hinna ta den. Det gick ganska långsamt nu, men vi rörde oss framåt. Jag kände mig stark och fick vänta på Johan. Johan gick annars för mig den sista timmarna. Han bestämde tempot.

 

De sista kilometrarna innan vi kom till skidbacken var jobbiga. En hel del uppåt fast vi tyckte att det skulle gå nedåt. Vi följde Kungsleden ned mot kontroll 100, men beslöt efter en stund att strunta i den och att ta en enklare väg genom skogen ned till bilvägen. Enklare var kanske att ta i, men ned kom vi.

 

Vi var ganska trötta när vi gick i mål på 23:44. Resultatlistan finns på http://www.icebug24.com/results/result24.pdf

 

Varm gulaschsoppa i mål var gott. Vi gick till rummet och satt och pustade ett bra tag innan vi duschade. Sedan sov vi i ca 3 timmar innan det var dags för middagsbuffén och prisutdelningen. Vi vann ingenting. VI pratade en del med andra också. Det var skönt att lägga sig igen när vi var tillbaks i rummet.

 

Vi vaknade och åt frukost 08:30. Nu hade vi ett antal timmar på oss inna planet skulle ta oss tillbaka till Stockholm. Direktflyg minsann.

 

Efter packning och städning av rum så var det lugnt. Vi var inte sugna på att röra oss så mycket.

 

Vi pratade en del med ett par engelsmän. De kom sist i tävlingen och hade ingen erfarenhet av snö i fjällen. Snö och dimma var ingen bra kombination för dem. Efter att ha irrat omkring på väg till kontroll nr. 83 så gav de upp, gick ner och gick i mål på 8:13

 

För min egen del så fungerade allt bra. Mat, dryck, kläder, packning. Jag var mest nöjd med att jag ändå orkade hela tiden. Jag kände mig stark hela tiden. Det var en kort stund vid 05?tiden som jag kände mig lite sömnig, men det gick över. Fotsulorna hade jag ont i på lördag kväll och på söndagen, men de kändes bra på måndagen.

 

Jag är glad att jag tog en del av Johans packning, men jag önskade att jag kunnat göra mer. Vi var överens och sams hela tiden, vilket är en förutsättning för att det ska funka. Det gäller att känna av den andre när det är jobbigt. Vi frågade hur det kändes och var även tysta under långa stunder.

 

Ska man göra om det här? Utan att tveka det minsta så svarar jag JA. Så bra som det kändes så måste jag göra det. Johan sade att om han ska köra igen så blir det med sovpaus på natten. Jag ska inte sova. Det funkar att bara köra på.

 

Det som jag ska förändra träningsmässigt är att jag ska:

-         träna mer med ryggsäck och vikt, varje långpass blir med ett par kilo i ryggan

-         träna i backe, gå upp och springa ned, regelbundet ca 1 ggn/vecka

 

Eventuellt skippar jag köket, och kan få ned vikten på så sätt. Fast varmt i magen är inte fel. Vi får se hur det blir. Om Johan vill sova så får jag ragga en ny medlöpare.

 

2007-08-02

Thomas Lummi


Icebug24, del 2

Vi lämnade Gurkfjället ca kl. 14:35 och fortsatte utför, i princip rakt västerut. Efter en stunds löpning utför justerade vi kursen norrut då vi skulle till kontroll 54. Det var väldigt skönt att springa där det var någorlunda flackt. Det steg sakta mot kontroll nr 54 som vi hittade vid bäcksammanflödet utan några större problem ca kl. 16:05. Nu hade vi 2 poäng.

 

Kontroll nr 56 hade vi "spanat" efter från bussen när vi åkte till starten. Fast när man är på andra sidan kontrollen har man inte speciellt stor hjälp av vad man sett från bussen. Det var relativt lätt löpning från kontroll 54, ända tills det började stiga. Johan ville att vi skulle runda Gielastjåkke, i princip behålla den höjd vi hade. Lite längre att springa, men skönt att slippa brant uppför och väldigt brant utför. Jag ville gå lite mer rakt på, men kunde lika göra ta en längre väg runt. Det skulle bli fler höjdmeter?

 

Vi rundade Gielastjåkke och hamnade mer söderut än vad vi hade tänkt, eller snarare så var det lite knepigt att bedöma var vi var. Nu skulle vi lokalisera en ganska tydlig höjd. Efter en stund såg vi höjden: vi skulle mer norrut, ca 5-600 m. Där var kontroll nr 56. Klockan var ca 17:10 när vi fått vår 3:e poäng. Vi låg före schemat och det kändes bra. Benen var pigga och humöret på topp. Det var fortvarande soligt och skönt. Jag hade korta tights och t-shirt på mig. Det var precis lagom.

 

Kontroll nr 55 var på Lilla Murtsertoppen, först utför från 56:an, därefter hyfsat flackt och inte alltför brant, men ändå uppåt sista biten.Vi travade på i bra fart. Det var inga större problem att hitta den. Ungefär kl. 18:10 lämnade vi kontrollen. Nu var det återigen utför. Kontrollen därefter, nr 74, var knepig att hitta. Den skulle ligga vid bäcksammanflödet, och självklart hade vi inte koll på var vi var. Bara att backa ett par hundra meter?där var den. Kl. 19:10 lämnade vi kontrollen.

 

Nu skulle vi till kontroll nr 51. Det var uppför, blåste motvind, men var inte kallt. Klockan var ca 19:50 när vi gjorde halt för mat. Jag bar köket, ett lätt gasolkök som Johan monterade ihop i ett nafs. På ett par minuter hade vi kokat upp 0,8 liter vatten. Det skulle bli 4 dl/person. Vi hade med oss frystorkat, Wildifepåsar, som vi fyllde med det varma vattnet. Sedan packade vi ihop kök och fortsatte att gå uppför mot kontroll nr 51. Matpåsarna hade vi i handen. Det skulle ta ca 10-15 minuter för maten att gotta till sig i påsen. Strax innan vi såg kontrollen så åt vi. Vi åt samtidigt som vi gick. Det smakade riktigt bra. Varm mat var precis vad kroppen ville ha.

 

Vi stämplade, eller stoppade ID-taggen i dosan, och fortsatte mot kontroll nr 53. Klockan var nu ca.20:15. Det är alltid en avvägning om man ska gå raka vägen på eller gå runt. Nu kom vi fram till att vi så gott det gick skulle hålla höjden och gå mot en stuga, Vallentjåkke. Då vi skråade över ett snötäcke så tyckte jag att det kändes väldigt halt. Fotfästet var inte det bästa i snön då det sluttade åt vänster. Jag tappade mot Johan. Vi beslöt att gå ner från snötäcket. Egentligen så åkte vi nedåt. Johan på rumpan, och jag på kartan. Kartan gillade inte det, utan tejpen på fodralet släppte lite. I vilket fall som helst så var det skönt att slippa halka runt på snön. Nu var det en stund med ganska flack terräng. På väg uppåt mot 53:an så började det att regna. Det var bitvis ganska brant. Det var inte förrän det regnade lite mer som vi stannade och satte på oss regnkläder. Johan hade satt på sig regnjackan redan vid 51:an och där hade jag satt på mig klubbjackan. Nu åkte hela regnstället på. Klubbjackan satte jag åter i ryggan.

 

Vad jag inte har skrivit någonting om är vätska och energikakor. Vi åt ca en kaka i timmen fördelat på en halv kaka per halvtimme. Jag hade Maximpulver i påse som jag blandade till i flaskan. Ibland gjorde jag i ordning en flaska, men visste man att det skulle dröja mellan bäckarna så gjordes två flaskor i ordning på en gång. Johan hade Sportsactivetabletter. Kakor och vätska funkade riktigt bra hela tiden.

 

Vi traskade i alla fall på uppåt till 53:an. Det var den hittills högsta kontrollen. Regnigt var det. Sikten var riktigt dålig, men vi behövde inte använda kompass eftersom vi skulle uppåt hela tiden. Vi kom till toppen, 1404 m, kl.21:25. Snabb stämpling och sedan bar det utför mot 52:an, max 20 m i taget på kompass då det var molnigt.. Det gick inte fort, men bestämt. Vi dubbelkollade kursen hela tiden. Det var nu det började på riktigt.


Fortsättning följer...