29 juli 2007

Sista dagen som 40-åring. I morgon fyller jag 41 år.

Kan en 41 årig man som dessutom är i dålig fysiks form klara av en dubbel ironman?

Frågan är egentligen ställd till mig själv eftersom det är jag som är mannen som skriver detta. Nästa fråga är Varför man skulle vilja genomföra en dubbel järnman. Svaret på den frågan är ganska enkel.


Därför att det går. Därför att jag vet att jag klarar av det...tror jag. Jag har inte brutit en tävling om jag vetat om att jag klarar av det. Lite smärta tål man...faktiskt en hel del. Fast om jag vet om att jag kommer att springa med ett dåligt knä i många timmar, då kan man överväga att bryta.


Åter till den dubbla järnmannen. Varför utsätta sig för 35 eller 36 timmars tävlande? Det handlar om att genomföra tävlingen utan vila, och då får man ligga i.

Om jag förstod Heike rätt i höstas...eller våras, så är det Skövde Triathlonklubb som arrangerar en dubbel ironman efter semestern 2009.


41 år...jag kommer att vara 42 år om jag startar. Moroten för träningen från augusti 2008 tills tävlingsdatumet kommer att vara att kunna klara av att genomföra den dubbla ironmantävlingen. Jag ser inga problem med att kunna motivera sig...det är bara att bestämma sig att NU KÖR VI.


Hur ska man lyckas med det här?


Disciplin och åter disciplin.


Jag har de senaste åren inte tävlat eller tränat så mycket, men ändå klarat av att vara med i ett 24 h fjällorientering. Vi kom i princip sist, men ändå. Vi var där. Dessutom har jag fullföljt en 100 km tävling. Där kom jag sist...men vaddå då...jag Deltog och Fullföljde, Priset var en total mental utmattning.

Jag ville inte träna på 2-3 månader, och det fick jag äta upp sen. Muskelbristning i vaden, en månad efter att jag återstartat med träningen.

Nu vet jag det. Igen. Jag har råkat ut för det tidigare. Fast nu blir det träning från augusti 2008 fram till den dubbla ironmannan  om drygt ett år.

Vi ses på startlinjen!

Åter igen Varför?

Det går inte at förklara för den som inte begriper.


10 juli

Jomenvisst blev det cykel till jobbet idag med. Får se när man kommer härifrån...mycket nu innan semestern.

9 juli

Cykelpendlat på morgonen. Härligt väder, sol...lagom svalt. 55 minuter?

Ska promenixa med Roger ikväll.

8 juli

Cyklat till jobbet. Kanonskönt. Inget regn. Såg ett rådjur 2 m från mig.

Har vandrat från Kisuris tillbaks till Kvikkjokk. Vill tillbaks!
Bilden ovan har inget m pendlingen att göra, men jag måste bara läga in Sarekkartan. Kring 1992 gick jag och en kompis i 10 dagar från Kisuris tillbaks till Kvikkjokk. Det var en härlig vandring.

I eftermiddags blev det cykling hem, ca 1 timme.

Dessutom 2.20 promenad runt Albysjön efter middagen. Gick lite fel, men det gick bra. Känner mig lite trött.

7 juli

Tog bilen till jobbet, som vanligt. Fast på eftermiddagen blev det cykling hem. Det tog ca en timme, pga lite felcykling i Skarpnäck, och pga vägarbeten vid Blåsut.

Efter lite middag var det dags för en promenad. Jag har länge funderat på att promenera runt Albysjön och dag blev det av. Det tog ca 2.25 hemifrån räknat. Fast då var det ett antal stopp för att ta lite bilder. Det var en toppenrunda runt sjön. Det blir nog löpning runt också, men inte den här veckan.

Nu känner jag mig lite trött, men ska kolla lite på tour de Francesammandraget.

Cykel till jobbet i morrn. Kanske regn som idag?

6 juli

Åkte hem från Oxnö...är gräsänkling en hel vecka. Ska nog bara jobba och träna. Har lite funderingar på att ta riktiga långpromenader på kvällarna. Skulle behöva bli av med något kilo...

4 juli

Hupp. Knasigt med datumen.

Cykling runt Tyresö-Flaten. Skönt att avsluta fredagen med en snabb cykeltur i ett härligt väder.

5 juli

Löpning från Oxnö till Oxnö, rättare sagt från svärföräldrarna till Ängsholmen och tillbaks. Det tog knappt en timme och kändes riktigt bra.

3 juli

Löpning. Det var skönt ute. Sprang runt Tyresö-Flaten i ett lugnt tempo. Hade pulsmätaren på mig och ska jämföra tiden
1.08 och medelpulsen 149 slag med kommande rundor. Målet är nu att komma i form till fjällöpningen i slutet av augusti.

1 juli

Nästa år vill jag till Sarek.


Det här är Pastavagge. Kan det bli härligare?