28 januari

Sprang senast tisdagen den 25 januari, ett morgonpass här i Sollentuna. Innan jobbet. Tog tidigaste direktbussen, kl. 05.46. Kunde börja springa före kl 07, bra det.

Lite småtrött i ögat under löpningen. Tror jag måste planera löppassen lite bättre. Nu var det bara ett test.

Jag tror att det blir löpning ikväll, på lördag och på söndag. Ska försöka klämma in närmare 3 mil innan vi drar till Alagna i Italien för att åka skidor. Det blir riktigt NIJS!

Det är bara 8 veckor kvar till Ursvik Ultra, och bara 10 veckor kvar till Täby Extreme Challenge.

HJÄLP!

Hur ska det gå?

UU och 45 km är jag inte orolig för, det funkar säkert bra, men TEC...det är alltså 160 km...

80 km låter humanare...

Vi får se.

Sömnlös i Rudan. Där händer det grejer! En sponsor har kontaktat oss...och en annan är på G att göra det.

24 januari

Testade intervallöpning den 22/1.

4 ggr upp å ner längs bilvägen (backen) till Alby.

Det räckte med 4 ggr. Jag körde ett långpass den 23/1 som kändes riktigt bra. Skönt med träningsvärrk i baken pga intervallerna!

I veckan kommer det att bli ett par löppass...och jag lurar på att ta ett par pass på morgonen...vi får se...vi får se.  Den 31/1-5/2 blir det ingen löpning...ska till Alagna i Italien och åka skidor. Det kommer att bli riktigt NIJS!

19 januari

Var ute på långpass i går, om man nu kan kalla 2,05,04 för ett långpass. Det kan man väl. Lugnt tempo och målet var att testa att hålla ned pulsen. Medelpulsen blev 130 slag/minut. Jag kom inte längre än 13,11 km. Dvs snittfarten var 6,3 km/h. Intressant.

Det trevliga var att det kändes bra och att man fick tänka sig för ett par gånger under passet. Om man tänker på trevliga och roliga saker så ökade i alla fall jag automatiskt farten lite. Jag märkte det genom att pulsen steg. Då fick man ta det lite lugnt.

Jag kommer att lägga in många fler lugna pass där jag inte ska dra upp pulsen. Vad får man ut av det här då? Troligen så får man en bra fettförbränning samtidigt som kroppen belastas under en lång tid. Det är en ganska skonsam träning för leder, muskelfästen och senor.

Jag blev inte speciellt trött av det här. Dra ned tempot och orka längre är receptet för att springa länge. Fast det visste jag sedan tidigare. Jag minns en gång när jag sprang Stockholm Marathon...ganska otränad. Då höll jag ett ganska lågt tempo och det dröjde till 36 km innan jag blev tvungen att gå.

Nästa pass får nog bli ett kortare pass. Det är förresten riktigt trevligt att analysera passen i datorn!

Mer strukturerad träning får det nog bli lite senare under vintern/våren. Nu är det regelbundna pass med ökad dos som gäller.

Mitt enkla mål på 10 mils löpning under en månad ser ut att lyckas. Det är egentligen inte mycket, men alltid en start.

45 km på Ursvik Ultra i mars är nog inga problem, men 160 km på Täby Extreme Challenge i april är mer spännande att se om man fixar.

16 januari

Vilodag. Igår blev det en halvtimmes löptur. Samma medelpuls som tidigare, 156 slag/minut, men betydligt snabbare. Känns bra. Sedan fick jag högre maxpuls också. Det betyder att jag kan ta i mer nu än för en månad sedan.

Det här bådar gott!

Tror att det blir ett långpass i morgon.

14 januari

Det fanns inte tid för löpning den 13e eller idag. Det får bli på lördag...ska klämma in det på fm.


10 januari

Sprang den vanliga rundan runt Tyresö-Flaten. Dryga minuten snabbare än min bästa tid, som jag tagit med gpsen alltså.

Bra besked!

Anledningen till att det gick så bra är självklart att det är ett tag sedan jag började köra regelbunden löpträning. Under hösten har det varit mtb till och från jobbet och ganska lite löpning. Men nu med en gps och pannlampa så har jag fått en nytändning.

Jag tänker inte göra det klassiska felet att öka för mycket eller för snabbt. Därför har jag nöjt mig med rundan runt sjön. Jag brukar tanka upp träningen på Garmin Connect.

Dagens runda finns på
http://connect.garmin.com/activity/62892495

Nu kan jag öka en av passen...lugn distans ska det vara.

3 januari 2011

Sprang runt Tyresö-Flaten. Det var upptrampat bredvid skidspåret, men jobbigt ändå...lite lössnö. I pannlampans sken är det ganska mysigt att vara ute. Tiden blev inget vidare. Jag tyckte ändå att det kändes bra. Nästa pass får bli på tisdag, den 4 jan.