28 augusti

Sprang Midnattsloppet i dag. Det var första löpturen sedan 8 augusti. Enda träningen över huvudtaget har varit den cykling till och från jobbet som jag gjort.

Under de 3 veckor som jag nu cyklat har det under den första veckan varit väldigt jobbigt. Det hr varit varmt. Det har varit jobbigt att cykla. Framför allt har det varit jobbit med de problem jag har med fötterna. Mortons neurom, eller Mortons syndrom som det också heter.

Det är en nerv som kommer i kläm i främre delen av foten. Det gör så ont att jag inte kan trampa vidare. Jag måste stanna och kliva av cykeln. Efter att ha promenerat med cykeln ett par minuter så kan jag fortsätta igen, en stund i alla fall. Tills det är kört igen.

Jag bytte pedaler på mtbn, men det hjälpte inte. Trots det så funkade inte det med Morton.

När det var dags för cykling igen den andra veckan så hade jag fixat med den andra cykelb jag har. En Kona Dew, Det är en hybrid som är supersnabb. Framför allt så är den så mycket lättare och skönare att cykla på asfalt.

Trots att det är 29 km till jobbet så fungerar det jättebra att cykla. Visst känner man sig lite trött, men jag borde lägga mig i tid. Det har blivit alltför många kvällar där klockan visat helt fel...

Hur som helst så kompletterade jag med skärmar, ringklocka, reflexer och belysning. Skärmarna är kanon. I regn så stänker det ingenting på mig, eller de bakom mig.

Bellmanstafetten...jag sprang den andra sträckan för jobblaget. Min start var lugn och kilometrarna rullade på. Jag kunde trycka på utför och allting var bra. Efter 3,5 kilometer så ökade jag. Vid 4 kilometer så kändes det i magen. Det var en känsla av illamående eller kramp. Jag försökte trycka på, men det gick inte. Magkänslan blev inte värre, men en superspurt blev det inte. Jag avslutade med en hög fart i alla fall.

Det var riktigt roligt att springa. Hoppas att vi kan springa nästa år igen.

25 augusti

Det är onsdag. Jag har arbetat i snart tre veckor och har cykelpendlat hela tiden. Första veckan var med min mountainbike, och resten med min hybrid. Det går riktigt bra att cykla. Sträckan är drygt 29 km, enkel väg.

Cykeln har stänkor, reflexer och belysning. Höstrututrustad med andra ord. Det bästa med att cykelpendla är att det är "gratisträning". Ca tre timmar om dagen. Nackdelen är att det inte blir så mycket tid för löpning. Hmmm, jag får planera det bättre.

Bellmanstafetten på lördag blir kul. Jag springer sträcka två.

12 augusti

I dag är det torsdag. Jag har arbetat den här veckan, och har faktiskt cyklat till och från jobbet. Det är 29,4 km enkel väg så det blir några mil om dagen.

Jag har cyklat på min mtb och det har varit lite segt tycker jag. Inget krut i benen. Det rullar på med typ 16-17 km/h som snitt. Hur kul är det?

Problemen är inte bara att benen inte pallar med det. Det värsta är nog ändå Mortons syndrom.
Neurologisk klämning, det du!
Jag har detta problem i båda fötterna. Det har varierat vilken av fötterna som är värst. Just nu är det höger fot.

Pedalerna och cykelskorna är nyckeln till att fötterna ska må bra.

Jag monterade bort spd-pedalerna och monterade vanliga pedaler med korg. Sedan har jag kört med mina gamla löparskor, och peppar peppar...det är liiite bättre.

Ett annat intressant fenomen är att jag får ont i baken. Nu har jag kört i fyra dagar, och det är kanske lite bättre. Men det är inte kul att sätta sig på sadeln på morgonen eller när man ska hem. Nåja, det blir väl bättre det också.

Jag har inte sprungit sedan i söndags, men det har cyklats i alla fall.

7 augusti

Jag är på G igen...

Löpträningen påbörjad.

Här blir det mycket träning i höst.

Favvoträningsstället

Löpning den 8 augusti. Det blir lugn löpning. Men på måndag ska jag cykla till jobbet, och hem igen. Jag behöver både hitta ett sätt att hantera Mortons neurom och komma i form igen. Troligen iläggssula på något sätt.

Det blir bra det här...

Tyvärr blev det inget "the gax trans scania" för mig i år. Men, hehe, jag ska ta "revanch" med TEC i vår. TEC är en 100 miles terränglöpningstävling. 100 miles...160 km.

Just ja! Kom på att det är mer kul på gång. En löpgrej och en cykelgrej. Mer om det när allt är planerat.