30 december

Så...snart är det nyårsafton. Det kommer att bli riktigt trevligt med god mat och dryck samt trevligt sällskap.

Vid nyår så brukar en del avge nyårslöften, så även jag. Det vanliga är att man ska sluta röka och börja träna, eller kanske äta bättre och gå ned i vikt.

För min del är det en del saker som jag ska göra och det första målet är att kunna vara med på TEC, Täby Extreme Challenge. Det är 160 km löpning den 9-10 april 2011. På hemsidan
http://www.colibri.se/TEC/ står allt om tävlingen.

Att jag den 27 mars 2011 ska springa 45 km i Ursvik ser jag som ett delmål, fast det är såklart en utmaning. På hemsidan, http://www.ursvikultra.se/ står allt om den tävlingen.

Sedan arrangerar jag en "upplevelselöpning" den 9 juli 2011. Det är 120 km löpning från Malmköping till Östertälje längs med Sörmlandsleden. Hemsidan, http://120kmultra.wordpress.com/ är inte riktigt klar, men den jobbar jag på under våren.

För att göra någonting annorlunda har jag tänkt att simma Götakanalsimmet den 6 augusti 2011. http://www.gotakanalsimmet.se/ är hemsidan och 5 km frisim gäller för mig.


Det där är rent sportsliga mål som kan uppnås med ganska enkla medel. Det är bara att först och främst träna sunt och äta sunt. Jag ser inga problem med det egentligen. det skulle vara skönt at lyckas med detta. De senaste åren har jag varit slö och kanske lite omotiverad.

Med min Garmin Forerunner 305 så ska jag logga alla träningspassen. Det blir kul.


Sedan finns det andra mål som är viktiga. Se till att barnen får den hjälp de behöver för att klara av skolan och se till att min frus företag kommer igång ordentligt. Företaget heter någonting så fyndigt som Lummiga Trädgårdar och har http://lummi.se/ som hemsida.


Just ja! Höll på att glömma bort att min kompis Roger och jag arrangerar ett par saker nästa år. Det ena är en repris på rbtmaran i november. http://rbtmaran.wordpress.com/ är adressen. Det andra är en efterlängtad sak...mer om det i januari...kanske februari.

Men först är det avslut på det här året.

Gott Slut och Gott Nytt År!

28 december

Dags summera år 2010:

Januari
Börjat på nytt jobb.

Juli
Var med 65 km på fotrally.se, blir Iron Maidenkonsert nästa år, annars skulle jag varit med igen.

Augusti
Cykelpendlat till och från jobbet i Sollentuna. 29 km x 2 är på gränsen för vad som är bra om man ska löpträna också.

Oktober
Klubben arrangerade Sörmland Ultra Marathon för tionde gången. Kul!

November
Roger och jag arrangerade rbtmaran,
http://rbtmaran.wordpress.com/ och det blir en repris nästa år.
Köpte en Garmin 305 och en ny pannlampa. Ska bli kul med dessa träningskompisar.

December
Tagit det lugnt.
Bestämt mig för att nyår är nystart...igen.

18 december

Ännu en bild från snölöpningspasset. Snöpulsning kanske är ett bättre ord. Snö upp till knäna om man klev ut i terrängen, och det gjorde jag såklart.

Snöpulsning är SÅ jobbigt, men ger garanterat resultat.

Här blev det sicksackning mellan grenarna.

16 december

Mycket snö är det. Härligt.

Har inte åkt skdor mer än det korta testet för ett tag sedan.

Snölöpning på kvällen.

Testade att ta en bild i flykten



9 december

Laddaren till pannlampan verkar inte vara sig själv. Tappade sugen på att springa det tänkta passet. Får kanske ta det på fredag kväll istället.

2 december

Har lite träningsvärk faktiskt. Det var länge sedan som det kändes så här mycket. Gott!

Nu är det kallt ute. Det är närmare 20 minus än 15 i Tyresö. Brrr. Jag står över träningen tills det blivit varmare. Varför utsätta sig för detta när man inte måste?

http://www.temperatur.nu/tyreso.html



Kurvan verkar plana ut vid -17,7 grader...



Ska nog åka längd i helgen. Det blir kul.

1 december

I går köpte jag en Garmin Forerunner 305, dvs en GPS för träning. Den har pulsmätning och loggar det mesta. Det första löppasset blev en runda runt 4 km-spåret i Alby. Jag startade hemifrån.

Totalt blev det 10,2 km på tiden 1,15. Medelpulsen var 147 slag /minut. Tydligen gjorde jag av med 870 kcal, men alla inställningarna är inte gjorda ännu i klockan, så man får ta det med en nypa salt.

4 km-spåret av spårat och jag mötte ganska många som åkte skidor. Spåret var ganska fint, och det var egentligen därför jag sprang runt där, för att kolla den.

Pannlampan fungerade fint och kommer tillsammans med GPSen att bli trevliga löparkompisar i vinter.

Nu kan jag säga att jag är på väg till TEC.