29 augusti

Bellmanstafetten är avklarad, och döm om min förvåning när jag hade den snabbast tiden...alltså min sträcka.

27 minuter exakt på 5 km. Ingen vidare tid egentligen, enligt mig.

Det var roligt att vara med och jag är glad att vi hade ett lag. Skulle mycket till om vi inte kommit till start då vi hade flera reserver.

Idag, måndag, var det som vanligt cykling till jobbet. Bra fart i medvinde. Jag gillar doften från Annas Pepparkakor...en stund. Cyklingen hem gick också bra och jag tryckte på lite i motvinden. Det var föräldramöte på kvällen, så jag var tvungen att gasa på en del.

Jag ska åka till Eksjö i morgon. Hoppas kunna springa lite där på tisdag kväll.

24 augusti

Hemkommen efter att ha varit i Katrineholm i två dagar. Sprang längs med Sörmlandsleden igår kväll. Det var en spännande upplevelse.

Jag hade tänkt att springa i Katrineholm...visste inte hur långt, men en lite längre sträcka i alla fall. Nu blev det inte så långt och jag är inte missnöjd, tvärtom. Det var riktigt roligt.

På turistbyrån frågade jag var man kunde springa om man ville springa på något motionsspår. Jag fick flera tips och bestämde mig för att åka till Ramsjöhult för att springa på 14 km spåret. Det skulle finnas ett 8 km spår där, men det kändes lite kort. Ramsjöhult ligger ett par km utanför Katrineholm. Jag körde bil och hade memoretat hur jag skulle åka dit.

När jag efter att kört lite fel till slut kom fram till Ramsjöhult så var det helt öde där. Ett par hus, en grusplan att parkera på och ett par olika skyltar. En skylt var en etappgräns på Sörmlandsleden. På en stolpe såg jag flera pilar som pekade åt olika håll,  bl.a. så skulle 14 km spåret vara markerat med svart/vita markeringar och 8 km spåret med grön/vit markering.

Jag stack iväg på svart/vita spåret som såg ut att följa Sörmlandsleden söderut, men när jag inte såg fler skyltar vände jag och sprang tillbaka. Ok, ut på en grusväg på istället. Inte heller där såg jag skyltar. Sörmlandsleden söderut fick det bli...

Det var väldigt speciellt att springa på Sörmlandsleden i Katrineholm. Det var gott om högt gräs och på sina ställen var det blött, så blött att det bara var att plaska igenom det. Blöta skor? Jo.

Sedan var det svamp överallt. Tjocka hallonsnår, brännässlor, kantareller. Vitmålade träd, antagligen för att vandare? inte ska hugga ned dem?

Jag sprang söderut och hade ett lugnt tempo. Efter ungefär 50 minuter tänkte jag vända och springa tillbaka. Jag ville inte att det skulle vara mörkt när jag sprang. Jag stack iväg strax efter kl 18 och tänkte att det inte skulle vara några problem att hinna springa en runda.

Solen var på väg ned och lyste fint på träden. Klockan var inte mycket, men jag visste att jag inte fick springa för långt.

Jag sprang ända ned till väg 52 och lite till innan jag vände. Sedan sprang jag tillbaka. Det var lite kortare tillbaka, då det var raka spåret nu. Inget letande efter svart/vita spåret.

Det var enklare att springa tillbaka då jag kände mig lite sressad för att hinna innan det blev mörkt. Starx innan kl 20 var jag tillbaka vid bilen. Det var fortfarande ljust ute.

Vid Ramsjöhult plockade jag lite äpplen (pallade?). Det var riktigt goda.

12.48 km på 1.39 är ok tycker jag. Ett skönt och lugnt långpass.

Backträningen nu på fredag struntar jag i, och satsar istället på sista sträckan på Bellmanstafetten på lördag med mina arbetskamrater.

21 augusti

Det har hänt en hel del den senaste veckan.

17 aug: Vi firar 15-års brölloppsdag. Hipp hipp hurra för oss! Smaskens middag med förrät och varmrätt som dottern fixat.

18 aug: Oktoberfest på Stockholmsmässan. Umpaumpamusik...lite trött i luvan dagen därpå.

19 aug: Backträning i Hammarbybacken med Andy. Vi körde 4 varv på Hammarby Alpinbanan. Det kändes kanonbra och jag sprang sista biten på fjärde varvet, vilket var ett bra styrkebesked. Annars var det snabb gång uppför.

20 aug: kräftskiva som vår fiskegranne ordnat. Det var fantastiskt gott! Svenska kräftor...och de som vi fiskat! Då intaget av ädlare drycker var Carlsbergs alkoholfria, var skallen ok när man gick och lade sig.

21 aug: Tyresö Triathlon med Andy, min arbetskollega. Vi ska köra Ö till Ö nästa år och det här var ett litet test på många sätt. Jag tckte att det kändes bra på simningen Körde bröstsim. Andy crawlade en hel del, och det verkade fungera bra. På cyklingen hade han det tungt och jag kände mig väldigt fräsch. På löpninge gick han en del...jag med då vi skulle hålla ihop. Hur som helst: Kul att vi var med!

Den 27 aug är det Bellmanstafetten och vi är fler i laget än som får springa. Jag kan avstå om det finns kollegor som inte sprungit tidigare, men springer om det saknas folk i laget.


12 augusti

Det är fredag och jag är inne på sista arbetsdagen den första veckan efter semestern. Har cyklat till och från jobbet varje dag, förutom i onsdags em då det blev kommunalt in till stan. Vi skulle se sista Harry Potterfilmen. den var riktigt bra. Sedan blev det naturligtvis kommunalt till jobbet på torsdag morgon, då cykeln var där.

Ska till Hammarbybacken ikväll och köra lite backträning innan jag åker till Ulriksdal och hämtar kärestan som arbetar ikväll.

Hade möte med Roger om Hammarby Alpin Marathon. Hemsidan ska uppdateras nu och det är nog klart i slutet av aug. Själva tävlingen är den 19 november.